Зустріч з фахівцями переробної галузі
25 квітня 2018 року відбулась зустріч студентів, що навчаються за спеціальністю «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» з представниками одного з провідних підприємств консервної галузі – ПрАТ «Білоцерківський консервний завод». Заступник голови правління з охорони праці та загальних питань Валерій Іванович Урсол та начальник відділу кадрів Лариса Василівна Гаценко ознайомили студентів з діяльністю ПрАТ «Білоцерківський консервний завод», спеціалізацією підприємства, перспективами його розвитку.
Завод спеціалізується на промисловій переробці овочів, фруктів і м'яса. Готова продукція випускається під торговою маркою "Крят". В асортимент входять такі види консервів:
- зелений горошок консервований;
- огірки маринованні і консервовані;
- соус томатний "Краснодарський";
- ікра із кабачків;
- томати мариновані і консервовані;
- кабачки і патисони консервовані;
- салати овочеві: "Білоцерківський", "Любительський", "Сумський" тощо;
- компоти із слив, вишні, черешні, яблук, персиків;
- джеми із смородини, абрикос, слив, хурми;
- соки із яблук, томатів, гранат та сік березовий;
- перші обідні блюда і овочеві приправи.
І це далеко не повний перелік продукції, що виробляє ПрАТ "Білоцерківський консервний завод".
Колектив заводу постійно працює над покращанням якості і зовнішнього виду продукції, оновлює технології і постійно підтримує контакт з клієнтами з метою максимально наблизити продукцію до покупців, при цьому практикуючи гнучкі форми розрахунків. Тісна співпраця з партнерами дозволяє виявляти зацікавленість до тих видів консервів , які користуються підвищеним попитом у потенційних покупців.
З метою забезпечення практичної підготовки майбутнім фахівцям з технології зберігання і переробки плодів та овочів було запропоновано проходження практики та працевлаштування на даному підприємстві.
Зустріч студенти залишили задоволені і з великим багажем нової інформації “з перших рук”. Ми вважаємо, що подібні зустрічі і живі діалоги не зможе замінити жоден підручник. Університет, зі свого боку, також вбачає велику користь для майбутніх працівників галузі від прямого спілкування з виробничниками.