Знайомство з виробництвом
Викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів та студенти 1, 2, 3 курсів інженерно-технологічного факультету спеціальності "Харчові технології" мали можливість ознайомитись з діяльністю ЗАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат». Це підприємство є одним із найбільших виробників в Україні з переробки молока та виготовлення молочних продуктів і консервів, зокрема — згущеного молока і вершків.
Провідною продукцією підприємства є різноманітні молочні консерви: молоко згущене, какао, кава, вершки «Любительські», молоко згущене з цикорієм, молоко згущене з фруктовим ароматом, молоко знежирене згущене «Первомайське», молоко згущене «Іриска». Молочні консерви комбінату користуються попитом не лише в Україні, але й за її межами. Асортимент продукції із незбираного молока різноманітний. Це — молоко, кефір, ряжанка, сметана різної жирності, йогурти з фруктовими наповнювачами.
Продукція молочноконсервного комбінату отримала 14 золотих медалей і дипломи переможців в дегустаційних конкурсах Всеукраїнського рейтингу «Найкраща торгова марка України», нагород удостоївся весь асортимент молочних консервів.
Тож екскурсія була цікавою та пізнавальною, адже студенти мали можливість побачити технологічний процес виробництва молочних продуктів та закріпити знання, отримані при вивченні дисциплін "Технологія молока та молочних продуктів", "Вступ до фаху", "Контроль якості та безпеки продукції галузі".