+38 (04744) 3-43-82
Меню

Вражені та вдячні!

4 травня 2017 року студенти інженерно-технологічного факультету 21-т, 11-тк та 41-т груп здійснили навчальну екскурсію на завод «Аграна Фрут», який спеціалізується на переробці  фруктів, ягід та овочів  і включає в себе повний цикл робіт: від вирощування і заготівлі  сировини  до переробки і випуску готової продукції. Екскурсія була організована з метою закріплення знань та поглибленого ознайомлення з технологічними процесами виготовлення заморожених фруктів та ягід, виготовлення наповнювачів, начинок, фруктових соків і пюре, а також зберігання плодів і ягід у свіжому вигляді.

Сучасне технічне оснащення (парові котли, компресорні установки) забезпечують застосування прогресивних технологій. Вражає оброблення свіжих ягід та плодів перед зберіганням електричним зарядом, що забезпечує подальше тривале зберігання за температури 5-10оС та шокове заморожування за температур мінус 40 оС  з послідуючим зберіганням за температури мінус 25оС, асептичне консервування свіжих плодів, наповнювачів для молочної промисловості, підготовку і стерилізування тари.

 Студентам запропонували для дегустації такі продукти як  смородина чорна і червона, полуниця, малина, журавлина, вишня, чорноплідна горобина, ожина, диня.  Підготовлені плоди проходять через  тунель  глибокої  заморозки, завдяки чому  зберігається не тільки зовнішній вигляд продукції, але і смак, аромат та корисні властивості, максимально близькі до свіжих ягід.

Ознайомлення з підприємством дало змогу студентам ефективно засвоїти теоретичний матеріал, який вивчався на дисциплінах «Технології консервування», «Холодильна техніка і технології» та інших професійного спрямування.

Студенти були вражені виробничими приміщеннями, різноманітним сучасним  обладнанням та дотриманням гігієни, починаючи з входу в цех.

Студенти та викладачі кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів щиро вдячні керівництву ТОВ "Аграна Фрут" за надану можливість ознайомлення з виробництвом.

Після ознайомлення з виробництвом майбутні фахівці переконалися в правильному виборі майбутньої професії і виявляють бажання працювати на такому підприємстві.