ЗАХИСТ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 8.05170107 «ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ, КОНСЕРВУВАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ»
19–20 квітня 2016 року на інженерно-технологічному факультеті відбувся захист магістерських робіт студентів, які навчалися за спеціальністю 8.05170107 «ТЕХНОЛОГІЇ ЗБЕРІГАННЯ, КОНСЕРВУВАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ ПЛОДІВ І ОВОЧІВ»
Екзаменаційною комісією, яка працювала у складі Івана Малежика (голова ЕК), Анастасії Токар, Ірини Заморської та Яни Євчук, було заслухано доповіді 13 магістрів. Студенти-випускники представили на публічний захист результати проведених наукових досліджень, продемонстрували набуті теоретичні знання та вміння використовувати їх у практичній діяльності при розв’язанні конкретних фахових завдань.
Голова екзаменаційної комісії доктор технічних наук, професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Національного університету харчових технологій Іван Малежик відзначив актуальність, новизну, практичну направленість та високий рівень захисту магістерських робіт.
Найбільш якісно виконали роботи: Андрух Олександр, який представив дослідження на тему «Удосконалення технології закусочних консервів із баклажанів з метою зменшення вмісту олії» (під керівництвом доцента Ірини Заморської, Сергія Миронюка), Негрова Яніна, тема дослідження – «Удосконалення технології вин на яблучній основі» (під керівництвом професора Анастасії Токар).
Під час захисту магістерських робіт студенти продемонстрували вміння проводити науково-дослідну роботу з використанням матеріалів з нормативно-технічної документації, наукової літератури й останніх досягнень виробництва.
Студенти-випускники на захисті продемонстрували ґрунтовні знання з фахових дисциплін, а також вміння аналізувати матеріал, дискутувати, творчо мислити. Це свідчить про високий рівень підготовки фахівців, який відповідає вимогам вищої школи.
За результатами захисту магістерських робіт випускникам 2016 року інженерно-технологічного факультету, які в повному об¢ємі виконали навчальний план зі спеціальності 8.05170107 «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», успішно захистили магістерські роботи, присвоїти кваліфікацію «магістр» зі спеціальності 8.05170107 «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» з видачею їм диплома встановленого зразку.
Екзаменаційною комісією прийнято рішення видати 13 дипломів, з них 1 диплом з відзнакою – Надії Слободяник.
Результати роботи екзаменаційної комісії показали, що професорсько-викладацький склад Уманського національного університету садівництва готує висококваліфікованих спеціалістів з харчових технологій, які володіють глибокими теоретичними знаннями і практичними навичками з присвоєної кваліфікації.
Катерина Калайда, секретар екзаменаційної комісії,
доцент кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів